במסגרת פעילות SIMPLE בתחום גיוס העובדים והשמה, מזדמן לנו להכיר חברות מגוונות והרבה מועמדים איכותיים שמחפשים עבודה.
בתהליך גיוס העובדים והשמה, אנו שמים דגש רב על ההתאמה בין המועמד למשרה לבין הכישורים הנדרשים על מנת למלא את התפקיד בצורה הטובה ביותר וכדי להגיע לתוצאות מצוינות.
אך ההתאמה בין העובד לכישורים הנדרשים אין בה די על מנת לייצר הצלחה. חגיגות טו בשבט עוררו בנו באופן טבעי את האנלוגיה בין תהליך השתילה על כל שלביו ובתוכו מעורבים גם ציפיית השותל בהתחלה והתוצאות שמקבלים בהמשך, לבין תהליך גיוס העובדים ו השמה.
כמו בתהליך השתילה, צריך לבדוק ולבחון לפני שמתחילים את ההתאמה בין סוג האדמה / הקרקע בה אנו "שותלים” את העובד לבין מאפייני המועמד – האם האדמה הקולטת מספיק פורייה? האם תאפשר לו להכות שורשים ולצמוח? כמה זמן יוכל המועמד "לפרוח” על פני אדמה / קרקע מהסוג הזה? אילו תנאים הסביבה יכולה לספק לו על מנת לפרוח והאם התנאים האלה אכן יגרמו למועמד הספציפי הזה לפרוח?
לאחר תהליך השתילה, חשוב לקבוע תהליך הבנוי מפעולות לטווח הקצר והארוך על מנת לעקוב אחרי תוצאות השתילה וכדי לטפח את העובד החדש : השקיה קבועה, גנן שמתמסר ותנאים סביבתיים מותאמים יגבירו את הסיכויים של השתיל לפרוח. כך בתהליך קליטת עובד חדש : הזנה, השקעה, ליווי, פיקוח ותנאים סביבתיים יסייעו לפרוח מיד לאחר קליטתו.
הסיבה העיקרית להצלחתנו בתהליך גיוס עובדים והשמה, היא ההכנה המקיפה והמדויקת בכל שלבי הקליטה – מבדיקת הקרקע, דרך הכנתה ועד בניית תוכנית קליטה הכוללת ליווי, תוכנית למידה, פיקוח באמצעות כלי ניהול ועוד.