בעידן של היום כולנו מכירים את ה – GPS (וגם את מגוון החלופות). מתיישבים באוטו, חוגרים ומפעילים את ה – GPS. מקלידים את היעד ונוסעים בתחושת בטחון, יש הערכת זמן, לרב גם די מדויקת, יש התראות על "מעכבים” בדרך, בכל נקודת זמן אפשרי לבדוק היכן נמצאים ביחס ליעד מבחינת זמנים ומבחינת קילומטרים זהו תענוג אמיתי! איך יכולנו בלי?
אנשים מציבים לעצמם יעדים שונים בחיים: לפתוח עסק, לסיים את התואר , להקים משפחה, לחסוך בהוצאות, להגדיל הכנסות, להוריד במשקל, להתקבל לתפקיד ועוד המון. כל אחד והיעדים המעצבים את העולם שלו. כך גם בעולם העסקים, אנחנו מתנהלים סביב מגוון של יעדים – הכנסות, רווחיות, כמות לקוחות ועוד.
חלקנו מתקשים קצת להגדיר לעצמנו מהו המקום הזה שבו אנחנו נמצאים, מהי אותה נק’ ממנה אנחנו רוצים לצאת, להתקדם, לנוע. לרב, אנו מתקשים עוד יותר להגדיר לעצמנו את נקודת היעד, אותה נקודה אליה אנחנו שואפים להגיע , אליה אנחנו מכוונים.
אבל בין נקודה לנקודה, הקושי הגדול באמת, הוא תכנון הדרך, אותה דרך שעלינו לעשות על מנת לצאת מהמקום בו אנחנו נמצאים אל עבר המקום אליו אנחנו רוצים להגיע.
גם כשאנחנו כבר בדרך, אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בצמתים כאשר אנחנו לא ממש יודעים לאן צריך לפנות, מהי הדרך הנכונה יותר, הבטוחה יותר, הכדאית.
אז נכון שיש סיכוי די טוב שבשנת 2032 ימציאו GPS ליעדים אנושיים ועסקיים אבל עד אז רצוי לנו להיות הנווט של עצמנו. הגדירו לעצמם את ההווה, מה המצב היום? הגדירו לעצמכם את היעד – מה הייתם רוצים שיקרה? לאן הייתם רוצים להגיע? מתי? מה יקרה באותה נקודה? כל אחד צריך דרך שתוביל אותו אל המטרה.
בעולם העסקים הדרך היא בעצם תוכנית העבודה – ככל שתקדימו להכין אותה, תגדירו בה זמנים, יעד ראשי ויעדי ביניים – ככה היא תשרת אתכם בצורה הטובה ביותר ותצמצם לכם "טעויות בדרך” ו "איחורים” .
תוכנית העבודה מהווה מסלול שבכל רגע נתון אנחנו נוכל לבחון היכן אנחנו נמצאים ביחס אליו. במקרים של התעכבות או יציאה מהמסלול, תמיד נוכל לחזור לתוכנית העבודה ולבדוק מה עלינו לעשות על מנת לחזור למסלול. זכרו, את ה – GPS מפעילים לפני שיוצאים לדרך.